Aktivnije djelovati nakon usvojenog Mišljenja EK

56

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović članove delegacije Radne grupe za područje Zapadnog Balkana (COWEB) upoznao je s aktuelnim koracima koje je Predsjedništvo BiH poduzelo kako bi se primijenile preporuke iz Mišljenja Evropske komisije i zadužilo Vijeće ministаra BiH da napravi Mapu puta za njihovu realizaciju.

MARKETING

Članovi delegacije COWEB-a su ponovili podršku evropskom putu BiH i naglasili da je usvajanje Mišljenja Evropske komisije ključan momenat za zemlju, jer predstavlja potvrdu onoga što je do sada urađeno, a i određuje pravce buduće saradnje. Osvrnuli su se na opći politički i ekonomski razvoj zemlje, te proces stabilizacije i pridruživanja, koje se nalaze u okviru ekspertskog djelovanja grupe. Istaknuto je opredjeljenje da se aktivnije djeluje nakon usvajanja Mišljenja Evropske komisije u narednom periodu finskog predsjedavanja Vijećem EU, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku je prisustvovala savjetnica Ana Trišić-Babić, dok je u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sastanku prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević.

visoko.co.ba/federalna.ba/AA

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.