Aktivnosti visočkih izviđača povodom Dana planete Zemlje

285

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, tim projekta „Eko izazov-Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH i Američkom trgovinskom komorom AmCham odlučio je nagraditi vrijedne timove širom naše zemlje sadnicama koje su zasađene na površinama koje uređuju. Ova akcija sadnje drveća pod nazivom „100 timova, jedna misija“ provodi se na 100 lokacija širom Bosne i Hercegovine, a aktivnost sadnje u Visokom provodi Odred izviđača “Visoko” u saradnji sa Javnom ustanovom za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

MARKETING

Projekat „Eko izazov-Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ pokrenut je 2020. godine sa ciljem obilježavanja 25 godina mira u BiH, te povećanja ekološke svijesti kroz realizaciju aktivnosti čišćenja, uređenja zemljišta i sadnje drveća u lokalnim zajednicama. Tema ovogodišnjeg Dana planete glasi „Restore Our Earth“ (Obnovimo našu Zemlju). Namjera je da ljude našeg grada podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.

Poštujući epidemiološke mjere naši izviđači su sa mališanima iz vrtića Visoko izvršili zajedničku sadnju stabla brijesta u prostoru vrtića. Ovu priliku smo iskoristili da predamo direktorici obdaništa zahvalnicu SIFBiH za dosadašnju pomoć našem Odredu u realizaciji mnogih aktivnosti, promociju ideje skautizma kod mališana u obdaništu i dogovorimo nastavak saradnje, tj. početak rada nove grupe mališana (jata) kad bezbjednosni uslovi dozvole.

Visoko.co.ba/Odred izviđača Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.