Aktivnosti visočkog Crvenog križa

141

Uz poštivanje preporučenih higijensko – epidemioloških mjera, Crveni križ iz Visokog, u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica, uspješno je proveo i posljednju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u 2020. godini. Odazvalo se 70 dobrovoljnih davalaca krvi, a krv je dalo 63. Prvi put krv je dalo 5 dobrovoljnih davalaca.

MARKETING

Također, Crveni križ u saradnji sa neformalnom grupom mladih, provodi humanitarnu akciju za prikupljanje artikala za paketiće za djecu u stanju socijalne potrebe sa područja cijele teritorije Visokog.

“Pozivamo sve građane, privredne subjekte, udruženja da se priključe ovoj akciji i da svi zajedno izmamimo što više dječijih osmijeha. Donirati možete slatkiše, školski pribor, bojanke, kao i gotove novogodišnje paketiće.  Svoje donacije možete lično donijeti u prostorije Crvenog križa svakim radnim danom od 9,00 do 13,00 sati ili ostavljati u označene kutije u prodajnim objektima. Akcija traje do 28.12.2020. godine”, poručili su iz Crvenog križa.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.