Aktuelni i bivši načelnik Olova te načelnik Usore uskoro pred sudom

1177

Aktuelni i bivši načelnik Olova te načelnik Usore, uskoro će se naći pred sudijom za prethodni postupak zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

MARKETING

Aktuelni načelnik Olova Đemal Memagić tereti se da je svojim potpisom omogućio napredovanje u službi zaposlenici kojoj je prelazak na višu poziciju omogućio bez propisane procedure njegov prethodnik Alija Hadžiabdić.

Aktuelni načlenik Usore zaposlio je službenicu bez adekvatne stručne spreme na poziciju  za koju je pravilnikom propisano zapošljavanje putem Agencije za državnu službu.

„Kantonalno tužilaštvo ZDK-a je u maju mjesecu podiglo optužnicu protiv Đemala Memagića i Alije Hadžiabdića zbog postojanja osnovane sumanje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja  iz člana 283. Stav 1. Krivičnog zakona FBiH. Navedena optužnica je u cijelosti potvrđena od strane Općinskog suda u Visokom. Također  Kantonalno tužilaštvo je u maju mjesecu podiglo optužnicu protiv Ilije Nikića zbog postojanja osonavne sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja. I ova optužnica je u cijelosti potvrđena od strane Općinskog suda u Tešnju“, kazala je  Mirna Poljac, glasnogovornica Tužiteljstva ZDK-a.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.