Aktuelno 13 tendera za poboljšanje cestovne infrastrukture u ZDK

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona-Kantonalna direkcija za ceste vrijedno radi na realizaciji projekata neophodnih za poboljšanja cestovne infrastrukture na području ZDK. Kad su u pitanju javne nabavke radova na poboljšanju cestovne infrastrukture na regionalnim cestama u ZDK, aktuelno je 13 tendera ukupne vrijednosti nešto više od devet miliona KM(9.045.282,05 KM bez PDV-a).

U pitanju su vrlo značajni projekti javnih nabavki za izvođenje radova u općinama Kakanj, Maglaj, Tešanj, Olovo, Vareš, te gradovima Visoko i Zenica. Između ostaloga, raspisani su tenderi za nastavak gradnje Glavne gradske magistrale u Zenici (GGM -vangradska dionica II faza), vrijedan dva miliona KM, te za rekonstrukciju dionice ceste Zenica-Babino-Arnauti za šta je Vlada ZDK ove godine izdvojila milion KM.

Osim toga, u toku su radovi i na projektu rekonstrukcije ceste Čajdraš-Lokvine, za šta je također opredijeljeno milion KM. Uskoro bi trebali početi radovi na 1,2 miliona KM vrijednom projektu sanacije i modernizacije ceste R-445 Kakanj-Visoko na dionici Moštre-Visoko.

“Vrijednim radom smo pokazali da ne želimo graditi samo metre i zadovoljiti se sitnim ulaganjima, nego kilometre i dati maksimum na poboljšanju cestovne infrastrukture na regionalnim cestama na području ZDK koji su u nadležnosti našeg ministarstva i Kantonalne direkcije za ceste, ali i poboljšanju cestovne infrastrukture na lokalnim cestama, kao što je projekt rekonstrukcije ceste Zenica-Babino-Arnauti, koja je u nadležnosti grada Zenica.

Kao odgovorni vršioci povjerenih mandata i funkcija svjesni smo da sve naše aktivnosti trebaju i moraju biti usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života građana, a to posebno mora biti u fokusu djelovanja kad je u pitanju rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta. Vlast je tu da bude servis građana i privrede”, kaže Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

 

Visoko.co.ba/ArnelIsak.com

Komentari

komentara