Aldijana iz Kaknja krila marihuanu u majčinoj kući, policija je pronašla tokom pretresa

167
Foto: 072info.com

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Aldijane Musić zbog posjedovanja i stavljanja u promet opojnih droga. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

MARKETING

Prema optužnici, policija je 3. juna 2019. pretresla kuću, vlasništvo D. M, majke optužene Aldijane Musić, i tom prilikom je pronašla sedam paketića marihuane upakovanih u folije različitih boja.

Musićeva je radi prodaje neovlašteno držala sedam paketića marihuane upakovanih u crvene plastične folije zavarene na krajevima neto težine od 0,57, do 1,57 grama, tri paketića marihuane upakovana u žute plastične folije težine od 0,61 do 0,65 grama, dva paketića marihuane upakovana u bijele plastične folije neto težine 0,66 i 0,54 grama, jedno pakovanje marihuane upakovano u prozirnu, pa u žutu plastičnu foliju težine 16,01 grama, te 20 tableta ekstazija u obliku paralelograma, plave boje sa natpisom Lego, prosječne težine 0,41 grama, upakovanih u žutu plastičnu kesu pa u kesu sa patentom za zatvaranje.

Marihuanu i tablete su pronašli pripadnici Policijske stanice Kakanj. Vještačenjem je utvrđeno da oduzeta marihuana sadrži psihoaktivnu komponentu kanabinol i tetrahidrokanabinol, a tablete psihoaktivnu komponentu metilendioksimetamfetamin (MDMA). Time je Musićeva počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Visoko.co.ba/072info.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.