Almir Ljeskovica: Svjetski dan učitelja

366
Uz čestitku svim prosvjetnim radnicima koji se bave plemenitim poslom prenošenja znanja na mlade ljude i nove generacije, mi mladi treba da prepoznamo našu ulogu u društvu.
Moramo da postanemo svjesni da se bez rada, truda, zalaganja i odgovornosti ne može postići ništa u životu što bi nam ostalo u trajnom vlasništvu. Jedino čovjekovo trajno vlasništvo je znanje i koliko je ono veliko, toliko smo i mi bogati. Bez svega možemo ostati i sve nam mogu uzeti, ali znanje ne.
Čitav život učimo nešto novo pa mogu slobodno reći da je život jedna debela knjiga.
Želim svim srcem probuditi svijest kod mladih ljudi o važnosti čitanja, izučavanja i o svemu što nas knjige uče. Tome ću se posebno posvetiti ukoliko mi date priliku.
Naše kuće trebamo prije svega pretvoriti u učionice, a preduslov je da ih već danas ukrasimo sa malom kućnom bibliotekom.

Komentari

komentara

MARKETING

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.