Almir Ljeskovica: Svoj angažman i rad za narod smatram vraćanjem duga lokalnoj zajednici iz koje svi koristimo određene resurse

Stavovi izneseni u ovom tekstu predstavljaju saopćenje za javnost i ne predstavljaju nužno stavove naše redakcije. Saopćenja su stavovi i mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

386

Poštovani sugrađani, vaše povjerenje da vas predstavljam u Gradskom vijeću doživljavam kao čast i obavezu da svoje znanje i iskustvo usmjerim na poboljšanje uvjeta života u našem gradu.

MARKETING

Biti ću sretan ukoliko mi omogućite da na taj način vratim barem djelić duga koji svi osjećamo prema svome zavičaju, prema sredini u kojoj smo odrasli, u kojoj živimo, radimo, i koja nam je toliko toga dala.

Za dijalog i kompromise uvijek mora biti spremnosti i volje, u životu inače, a posebno u Gradskom vijeću. Od dijaloga ne treba odustati ni onda kada se naše razlike čine nepremostivima. Ipak, od nekih temeljnih principa se ne odustaje.

Nikada neću praviti kompromise u vezi relativizacije i rehabilitiranja ratnih zločina i zločinaca, povećavanja nameta za građane i netransparentnog odlučivanja unutar interesnih skupina iz sjene i iza zatvorenih vrata.

Elementarno demokratsko pravo građana je da imaju potpuni uvid u rad svojih predstavnika na nivou lokalne vlasti koje su sami birali. Našim sugrađanima se mora omogućiti da u potpunosti prate sve sjednice Gradskog vijeća i svjedoče načinu na koji se donose odluke koje se tiču njihove budućnosti.

Moji prioriteti i oblast užeg interesovanja u radu budućeg saziva Gradskog vijeća bit će teme poput privrede, poljoprivrede, cijena komunalnih usluga i ostalih nameta, stanje kulture i sporta, te položaj mladih u našem gradu.

Visoko je kraljevski grad koji zaslužuje, a sa Mirzom Ganićem na čelu kao gradonačelnikom, može puno, puno bolje!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.