Almir Ljeskovica: Za preporod kulture

669
Grad Visoko zahvaljujući svojoj bogatoj historiji može i treba biti središte kulturnih dešavanja u okruženju. Danas imamo kulturu koja je na koljenima.
Gradskom kinu i KC Altindag trebamo vratiti svrhu koja im je i namijenjena. Izuzimajući vrijeme pandemije, pitam sebe i vas: Kada ste posljednji put u Visokom pogledali igrani film ili pozorišnu predstavu?
Ostala kulturna dešavanja poput teatara ili programa u čast velikana filma iz našeg grada, opstaju zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca.
Potrebno je sistemski riješiti i podržati kulturni život u našem Visokom, našoj čaršiji, te da mladi ljudi ne moraju ići u druge gradove da uživaju u filmskim i pozorišnim ostvarenjima.
Ukoliko budem imao priliku, dajem čvrsto obećanje da ću se za to zalagati!

Komentari

komentara

MARKETING

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.