Saopćenja

AM SDA Visoko: I ove godine sjećanje na genocid programom pod nazivom “Visoko za Srebrenicu – da se ne zaboravi i ne ponovi”

Asocijacija mladih, Asocijacija žena SDA Visoko i Asocijacija Fatma vas pozivaju da se pridružite obilježavanju 11. jula u znak sjećanja na genocid u Srebrenici.

“VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”

11. jula 2019. godine u 19 sati na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima općine Visoko, ulica Branilaca, bit će položeno cvijeće cvijeće te će se učesnici uputiti ulicom Alije Izetbegovića ka Trgu Žrtava Srebrenice.

11. jula nosite bijelu majicu, košulju, haljinu ili maramu kako bismo bili jedinstveni da nikada ne zaboravimo, da opominjemo i pamtimo genocid u Srebrenici. “Bjelina simbolizira nevinost žrtava i čistoću naših osjećaja”.

Organizatori pozivaju građane Visokog, medije, predstavnike nevladinih organizacija, udruženja građana, javne ličnosti i predstavnike političkih stranaka da se i ove godine pridruže i učestvuju u dostojanstvenom obilježavanju 24. godine od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Asocijacije će u saradnji sa Udruženjem bošnjačkih NVO 24. godišnjicu genocida u Srebrenici početi u srijedu 10. jula od 19 sati u prostorijama OO SDA Visoko prikazivanjem dokumentarnog filma o bosanskoj heroini nani Fati Orlović.

 

Visoko.co.ba/AM SDA Visoko

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh