AM SDA Visoko: Obilježen 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka

286
Foto: AM SDA Visoko

Asocijacija mladih SDA Visoko u sklopu Programa rada za 2021. godinu, nizom aktivnosti obilježila 15.februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

MARKETING

Posjetili smo Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u Sarajevu i u razgovoru sa direktorom Udruženja upoznali se radom i aktivnostima koje provode. Informisali smo Udruženje o našoj aktivnosti i dali smo podršku radu Udruženja kroz nabavku većeg broja zaštitinih maski koje smo podijelili našim sugrađanima sa ciljem povećanja svijesti o ovom
datumu i ovoj opakoj bolesti.

Također, posjetili smo i našeg sugrađanina Afana Habibovića koji se nakon pobjede nad opakom bolesti posvetio uzgoju prepelica. Kroz nabavku hrane za prepelice podržali smo ga u njegovom radu.

Pored toga, prethodnih dana smo putem društvenih mreža poslali nekoliko poruka u znak podrške svima onima koji se bore sa ovom bolešću da znaju da nisu sami, ali i da povećamo svijest ljudi o ovoj zloćudnoj bolesti.

NISTE SAMI!

 

Visoko.co.ba/AM SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.