AM SDA Visoko: Saopćenje za javnost

516
Nakon što je na sjednici Povjereništva Asocijacije mladih SDA BiH imenovan Odbor za međunarodnu saradnju AM SDA BiH, jučer je u Centrali SDA održan i prvi radni sastanak Odbora.
Almir Ljeskovica, predsjednik AM SDA Visoko je imenovan u navedeni Odbor.
Na sastanku se razgovaralo o trenutnom polažaju mladih i Asocijacije mladih u međunarodnim okvirima kao i o načinima poboljšanja tog položaja.
Konstatovano je da postoji mnogo potencijala i prostora za rad sa BH dijasporom, bošnjačkom omladinom u regiji, Evropi, Turskoj kao i prekookeanskim zemljama. Asocijacija mladih i država Bosna i Hercegovina moraju biti sjedište okupljanja svih BH državljana van Bosne i Hercegovine.
Također, članstvo i učešće u organizacijama poput YEPP-a (Mladi Evropske narodne stranke) i ICYF-a (Omladinski forum islamske saradnje) moraju se iskoristiti za što bolje pozicioniranje Bosne i Hercegovine i Asocijacije mladih u tim okvirima.
Pored Almira Ljeskovice, iz Visokog su imenovana još dva člana/ice u ostale odbore. Tako je u Odbor za projekte AM SDA BiH imenovana Emina Jusić, a Tarik Halilbegović u Odbor za PR i društvene mreže AM SDA BiH.

Komentari

komentara

MARKETING

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.