Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Anes Hajlovac...

Anes Hajlovac, potpredsjednik MZ Gračanica: Tri potencijalna izvora zaraze na području naše Mjesne zajednice

576

1. Neriješeno vodosnabdijevanje, to jest konzumiranje nekontrolisane bunarske vode, koja je kao takva potencijalni izvor zaraze

2. Odlaganje smeća i nelegalne deponije

3. Paljevina guma i ostalih potencijalno kancerogenih materija

Nemam zvanični podatak o broju oboljenih od opake bolesti “rak”, nije ni potreban da bi zaključio da je stanje ALARMANTNO, jer sam još kao dijete ostao bez majke, kao i moja supruga te naši prijatelji, komšije i poznanici bez jednog ili čak i više članova porodice, zbog ove opake bolesti.

Kao vaš predstavnik javno sam se zalagao za rješavanje problema vodosnabdijevanja, koji je trenutno u fazi izgradnje i priključivanja naše MZ u kontrolisani sistem gradskog vodosnabdijevanja.

Savjet MZ Gračanica u saradnji sa općinskim vlastima učestvovao je oko rješavanja pitanja nelegalnih deponija i odvoza smeća. Više puta je izvršeno uklanjanje smeća sa nelegalnih deponija, a danas iako smo u sistemu organizovanog odvoza smeća putem JKP Visoko nažalost konstatujem da nismo do kraja odbacili stare loše navike odlaganja smeća na nedozvoljenim mjestima, te su i dalje postojane nelegalne deponije.

Paljevina guma i ostalih potencijalno karcenogenih materija, je takođe dugogodišnji problem, za koji još uvijek nemamo konkretno rješenje, a ono što savjet MZ Gračanica jeste poduzimao su prijave nadležnim inspekcijama, PU Visoko…. Sve to nije rezultiralo prestanku problema, paljevine su idalje postojanje zbog kojih je zdravlje mještana pa i počinioca je u opasnosti, kako bi pronašli rješenje ovom problemu u narednom period ćemo pozvati nadležne inspekcije, predstavnike PU Visoko, općinske vlasti i mještane na zajednički sastanaka kako bi smo donijeli konkretne mjere u cilju rješavanja ovog problema.

Anes Hajlovac, potpredsjednik Mjesne zajednice Gračanica

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.