Naslovnica Lokalne Teme Apel za pomoć...

Apel za pomoć: Maleni Afan iz Visokog i dalje vas treba, budite humani!

199

Budimo heroji svakodnevnice, sakupljajmo dobra djela!

Dobro je činiti dobro. Svaki dan treba činiti dobra djela jer dobro se dobrim vraća. Neka djela su tiha i malena, ali nekom puno znače. Jedino je bitno da činimo dobra djela.
Ne treba činiti velika djela, nego mala, male sitnice za svaki dan. Pomozimo našem predivnom Afanu da konačno stane na svoje noge.

Nadam se da će i kroz cijeli život živjeti sa spoznajom da na ovom Dunjaluku još uvijek ima ljudskih duša koje neće dopustiti da bude nesretan. Pozivamo sve dobre ljude da još jednom pokažete svoju humanost i pomognete jednom malom,nevinom biću,dječaku Afanu.

Pozivom na broj: 090 291 007(BH Telecom) donirate 2 KM za njegovo liječenje.

Riječ je o dječaku koji je rođen u 28. sedmici i pri samom rođenju dobiva moždani udar. Prva tri mjeseca provodi u inkubatoru nakon čega mu je rađena operacija glave. Usljed operacije nešto polazi po zlu i desna strana tijela se oduzima.

Zbog potrebe za konstantnom njegom, Afanova majka biva primorana da napusti posao kako bi se brinula o Afanu 24 sata.

Afan trenutno živi sa majkom u Visokom.

Udruženje Pomozi.ba prati slučaj ovog malog dječaka te su objavili i najnovije informacije, što vam ovim putem prenosimo u cjelosti: “Prošle sedmice operisan je mali Afan, dječak za kojeg smo radili akciju prije par mjeseci.

Afan se bori da stane na svoje noge, a njegova majka se ne predaje iako je bilo raznih mišljenja po pitanju njegovog stanja.

Malom Afanu želimo puno sreće u nastavku liječenja i zahvaljujemo se svima koji su mu dali podršku pa makar i podjelom informacija kada je apel bio aktuelan.”

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.