ArcerolMittal iz Zenice postavlja nove filtere nakon mnogobrojnih građanskih akcija

633

Svečanim potpisivanjem ugovora, održanim u direkciji kompanije ArcelorMittal Zenica, u prisustvu brojih zvanica i gostiju danas je ozvaničen početak implementacije projekta za zaštitu okoliša „Ugradnja novog filtera za Sinter mašinu broj 5“ u Mitalovom pogonu Priprema rude i Aglomeracija.

MARKETING

Ugovor su potpisali Bidžu Nair, generalni direktor ArcelorMittal Zenica i Henrik Vitrup Pedersen direktor danske kompanije FLSmidth, koja je izvođač radova.

– Ovaj projekat u vrijednosti od preko 6 miliona maraka veoma je važan projekat iz oblasti zaštite zraka, ne samo za kompaniju, nego i užu, ali i znatno širu zajednicu, kojim ćemo ostvariti još bolje rezultate u dostizanju eko normi, istakao je danas gospodin Bidžu Nair.

– Ugovoreni projekat, predložena tehnička rješenja i garantovane performance u skladu su s trenutno najboljim raspoloživim tehnikama za ovu vrstu postrojenja, a realizacijom projekta smanjićemo emisije prašine ispod 50 miligrama po normalnom kubnom metru, ali i emisije fine prašine u dimnim gasovima, ističe Azra Sivro menadžerica za zaštitu okoliša u kompaniji ArcelorMital Zenica.

Završetak projekta “Ugradnja novog filtera za Sinter mađinu broj 5” predviđen je za maj iduže godine.

Komentari

komentara