Ardern naredila istragu napada u Christchurchu na najvišem nivou

181

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern naredila je da se sprovede zvanična istraga na najvišem nivou da bi se utvrdilo kako je napadač 15. marta mogao da ubije 50 muslimana u dvije džamije. “Važno je da se ništa ne prepusti slučaju da bi se utvrdilo kako se taj teroristički čin dogodio i kako smo mogli da ga spriječimo”, rekla je danas Ardern.

MARKETING

U komisiju koja će sprovoditi istragu biće uključeni i pripadnici obaveštajne i policijske službe. Australijski ekstremista ubio je 50 osoba u napadu na dvije džamije u Christchurchu.

Napad se dogodio dok su džamije bile pune vjernika koji su došli na molitvu petkom.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.