Naslovnica Preporuka Arianu Grande...

Arianu Grande tužio paparazzo zbog neovlaštenog korištenja njegovih fotografija

22
Pjevačica se suočava s pravnim postupkom nakon što ju je tužio paparazzo fotograf Robert Barbera koji tvrdi da je Grande prekršila zakon o autorskim pravima tako što je objavila dvije njegove fotografije na društvenim mrežama.

Fotografije, koje je Barbera napravio 2018. godine, prikazuju pjevačicu kako izlazi iz zgrade dok drži torbicu s imenom svog albuma “Sweetener”. Grande je ove fotografije objavila na Instagramu i Twitteru u augustu kako bi se one poklopile s izdavanjem njene nove ploče.

Iako je originalna tužba Roberta Barbere bila usredsređena na kršenje autorskih prava, on je tražio i odštetu od pjevačice u iznosu od 25.000 dolara ili svu zaradu koju je Ariana Grande zaradila na ovim fotografijama.

“Ariana Grande je prekršila autorska prava Roberta Barbere u vezi s fotografijama tako što ih je reproducirala i javno prikazivala na svojoj Instagram stranici. Ariana Grande nikada nije bila licencirana ili na drugi način ovlaštena reproducirati, javno prikazivati, distribuirati i/ili koristiti fotografije”, stoji u tužbi.

Ovaj pravni spor dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Ariana Grande počela veliku svjetsku turneju “Sweetener” koja stiže u Evropu ovog ljeta.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.