Armin Muzaferija u susret manifestaciji „U dergjahu mog srca“: Snažne poruke koje će odjekivati Sarajevom u vrijeme bajramskih praznika jesu univerzalne poruke mira i ljubavi

333

Svečanost „U dergjahu mog srca“, centralna bajramska manifestacija, bit će održana 11. augusta u Sarajevu ispred Vječne vatre.

MARKETING

U programu će učestvovati hafizi: Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Armin Muzaferija, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhovne muzike.

– Svi koji su uključeni u projekat zaslužuju velike pohvale, a posebno njegov incijator. Mislim da je odlična ideja da se uz prigodan svečani program obilježi jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram. Okupljeni uz porodicu i prijatelje činimo dobro našoj zajednici i budućim generacijama. Prelijepe melodije islamske muzike, poruke i emocije su ono po čemu će posjetioci manifestacije “U dergjahu mog srca” pamtiti ovogodišnji Kurban-bajram – kaže Armin Muzaferija.

Naš odlični pjevač, koji je poznat po posebnoj emociji koju nose njegove pjesme i izvođenja, naročito je zadovoljan izborom lokacije na kojoj će manifestacija biti održana.

– Prilika da učim ilahiju u Titovoj ulici u Sarajevu je zaista nešto čemu se neizmjerno radujem. Snažne poruke koje će odjekivati Sarajevom upravo u vrijeme bajramskih praznika jesu univerzalne poruke mira i ljubavi, a razumijet će ih svi prisutni. One će podsjetiti na važnost ovog Kurban-bajrama, ali i na radost i veselje koje nam donosi. Sarajevo je grad u kojem žive ljudi koji vole i poštuju različitosti, i to je upravo ono što ga čini specifičnim – konstatuje Muzaferija.

 

Organizatori manifestacije su Grad Sarajevo u saradnji sa Islamskom zajednicom BiH. Hayat TV je tehnički organizator, i ova televizijska stanica će 11. augusta u 20.30 emitirati direktan prijenos.

– Drago mi je što će manifestaciju„U dergjahu mog srca“ moći gledati Bosanci i Hercegovci širom naše domovine, ali i svijeta. Zbog toga Hayat TV zalužuje posebnu pohvalu – ističe Armin.

Youtube najava manifestacije „U dergjahu mog srca“:

 

Komentari

komentara