ZanimljivostiReceptiAromatične ćufte

Aromatične ćufte

Za današnji tučak pripremite ukusne aromatične ćufte.

Sastojci:
2 veze zelja
34 kašike ulja
2 struka mladog luka
šolja riže
krupniji paradajz
kašika mljevene paprike
kašičica bibera
kašika brašna, so
Za ćufte:

500 g miješanog mljevenog mesa
glavica crnog luka
23 struka peršuna
kašičica bibera
kašičica čubra, so
Priprema:
Dodajte mljevenom mesu sitno isječene crni luk, peršun, biber, čubar i so po ukusu. Sve sjedinite i mokrim rukama oblikujte ćufte. Neka odstoje sat vremena. U šerpu sipajte ulje, sitno isjeckan mladi luk, blanširano na sitno isječeno zelje i paradajz. Dodajte opran i ocijeđen pirinač, sipajte malo vode, pa stavite da se dinsta osam minuta. Dolijte još oko litar vrele vode, ubacite unutra ćufte i kuvajte 30 minuta. U posebnu činiju stavite brašno i mljevenu papriku, sipajte malo hladne vode i miješajte. Kad dobijete rijetku kašicu, sipajte je u ćufte, pobiberite i posolite, i kuvajte još 10 minuta. Servirajte sa kiselim mlijekom.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE