Sastojci:
cvekla
glavica crnog luka
čen bijelog luka
2 cvijeta brokule
crvena paprika
šaka pečenih oraha
5 kašika prezli
5 kašika parmezana i peršuna
so, biber
Priprema:
Oljuštite i izrendajte cveklu, crni i bijeli luk sitno isjeckajte, brokulu skuvajte, a pečene orahe sameljite. Sve sastojke pomiješajte i pravite male pljeskavice. Ako je potrebno dodajte još prezli da se masa lijepo sjedini. Zagrijte dobro ulje u tiganju i pržite pljeskavice s obje strane od tri do pet minuta. Servirajte toplo.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.