Naslovnica Lokalne Teme Arsan Arnauto...

Arsan Arnautović, uspješni mladi Visočanin sa adresom u Cazinu: Za ovu zemlju se vrijedi boriti

553

Arsan Arnautović je učenik četvrtog razreda ekonomske škole u Cazinu. Rodom je iz Visokog, pa sebe voli nazivati Visočaninom sa adresom u Cazinu. Aktivizmom se počeo baviti kada je krenuo u srednju školu podstaknut stanjem u našoj državi. Član je Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

“ASuBiH sam odabrao upravo zato što nema jedne stvari koja je prisutna u svemu drugom u bh. društvu. Nema podjela. Konkretno, mi smo organizacija sa preko 1700 članova iz svih krajeva BiH. Svi ti članovi polako postaju pokretačka snaga u svojim lokalnim zajednicama i preuzimaju inicijativu. To me ”kupilo”.”, rekao nam je Arslan.

Arslan je danas na funkciji člana Upravnog odbora organizacije, on mentoriše lokalnim timovima, između ostalog i LT Visoko. Kroz naš razgovor je istakao da voli raditi sa ljudima, a da mu je ova funkcija dala pravu priliku za to.

“Ako se ne budu bavili aktivizmom, neko će se drugi baviti njima. Smatram da je nekako najveći problem neinformisanost mladih što se tiče društvenih i socijalnih pitanja. Za ovu zemlju se vrijedi boriti, a uključivanjem u procese donošenja odluka i aktiviranjem u svojim lokalnim zajednicama možemo uzeti učešće u toj borbi.”

Ovu priliku je iskoristio i na kraju našeg razgovora pozvao sve srednjoškolce da se priključe ASuBiH-u i da budu dio najljepše priče jednog srednjoškolca.

“U ASuBiH-u mogu dobiti obrazovanje kakvo neće dobiti u školama, ali i neprocjenjivo životno iskustvo. Ne želim spoilati, u protivnom, želim preporučiti. Što se mladih iz Visokog tiče, mogu se javiti na Facebook stranicu Lokalnog tima Visoko – ASuBiH. Nećete se pokajati!”

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.