Asistent reditelja koji je Baldwinu dao pištolj ranije otpušten zbog sličnog incidenta

69

Asistent reditelja na setu filma “Rust”, koji je glumcu Alecu Baldwinu dao pištolj iz kojeg je ubijena direktorica fotografije Halyna Hutchins, otpušten je iz produkcije filma 2019. godine zbog incidenta koji je uključivao sličan slučaj, objavilo je nekoliko medija.

Neimenovani producent filma “Freedom's Path” rekao je za NBC News i Deadline da je David Halls uklonjen sa seta odmah nakon što je član ekipe povrijeđen kada je pištolj neočekivano opalio.

“Mogu potvrditi da je Dave Halls otpušten sa seta filma ‘Freedom's Path’ 2019. nakon što je član ekipe zadobio lakšu povredu kada je pištolj neočekivano ispalio metak”, rekao je producent za Deadline.

Producent je za NBC rekao da se Halls “kajao” zbog incidenta i da je “pokazao razumijevanje” zašto je otpušten.

Nije jasno koje su tačno povrede članova ekipe, ali producent je rekao za NBC da je jedan član produkcijske ekipe “ustuknuo nakon eksplozije” i da mu je ljekar na licu mesta rekao da treba dalju medicinsku pomoć.

Bivši kolega Hallsa je također ranije rekao za NBC News da je imao historiju neodržavanja “bezbijednog radnog okruženja”.

“Nije održavao sigurno radno okruženje”, rekla je Maggie Goll, rekviziterka koja je radila s Hallsom na filmu “Into the Dark” u izjavi za NBC.

“Skoro je uvijek bilo moguće da setovi postanu sve klaustrofobičniji, bez uspostavljenih protupožarnih traka, blokiranih izlaza… Sigurnosni sastanci nisu postojali”, rekla je.

U sudskim iskazima se navodi da je Baldwin pucao iz pištolja čime je ubio Halyinu Hutchins u četvrtak nakon što mu je Halls reklao da se radi o “hladnom pištolju” što znači da u njemu nije bilo pravih metaka i da je bio siguran za korištenje.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.