Asocijacija mladih, Asocijacija žena SDA Visoko, Asocijacija Fatma pozivaju da se pridružite obilježavanju 11. jula u znak sjećanja na genocid u Srebrenici

269

Asocijacija mladih, Asocijacija žena SDA Visoko, Asocijacija Fatma vas pozivaju da se pridružite obilježavanju 11. jula u znak sjećanja na genocid u Srebrenici.

MARKETING

“VISOKO ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI!”
11. jula 2018. godine u 20 sati na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Općine Visoko, ulica Branilaca, položit će se cvijeće te će se učesnici uputiti ulicom Alije Izetbegovića ka Trgu Žrtava Srebrenice gdje će se položiti cvijeće i proučiti ašere i dova.

11. jula nosite bijelu majicu, košulju, haljinu ili maramu kako bismo bili jedinstveni da nikada ne zaboravimo, da pamtimo i opominjemo genocid u Srebrenici. “Bjelina simbolizira nevinost žrtava i čistoću naših osjećaja”.

Organizatori pozivaju građane Visokog, medije, predstavnike nevladinih organizacija,udruženja građana, javne ličnosti i predstavnike političkih stranaka da se i ove godine pridruže i učestvuju u dostojanstvenom obilježavanju 23. godine od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Komentari

komentara