ASU BiH i ove godine obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca

608

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 17.11, obilježava Međunarodni  dan srednjoškolaca. ASuBiH ovaj datum obilježava od 2009. godine u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, 1939. godine strijeljani bez suđenja.

MARKETING

Ove godine 17.11. ASuBiH obilježava u 54 lokalne zajednice, gdje su glavni akteri srednjoškolci. Sa željom da Dan srednjoškolaca približimo našim vršnjacima na zanimljiv način, sprovodimo aktivnosti kao što je panel-diskusija o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, ulična akcija „Usudi se (pri)druži se“, „freeze“ performans i photo (problem) corner. Cilj ovih aktivnosti je da na inovativan način istaknemo današnje problem srednjoškolaca.

I ove godine u sklopu obilježavanja aktivnostima će se pridružiti i visočki srednjoškolci, a aktivnosti će biti upriličene u ponedjeljak 16.novembra u organizaciji Lokalnog tima ASU BiH Visoko.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Komentari

komentara