ASU BiH i ove godine obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca

671

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 17.11, obilježava Međunarodni  dan srednjoškolaca. ASuBiH ovaj datum obilježava od 2009. godine u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, 1939. godine strijeljani bez suđenja.

MARKETING

Ove godine 17.11. ASuBiH obilježava u 54 lokalne zajednice, gdje su glavni akteri srednjoškolci. Sa željom da Dan srednjoškolaca približimo našim vršnjacima na zanimljiv način, sprovodimo aktivnosti kao što je panel-diskusija o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, ulična akcija „Usudi se (pri)druži se“, „freeze“ performans i photo (problem) corner. Cilj ovih aktivnosti je da na inovativan način istaknemo današnje problem srednjoškolaca.

I ove godine u sklopu obilježavanja aktivnostima će se pridružiti i visočki srednjoškolci, a aktivnosti će biti upriličene u ponedjeljak 16.novembra u organizaciji Lokalnog tima ASU BiH Visoko.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.