Atletska reprezentacija BiH nastupa na Evropskom ekipnom prvenstvu

539

Evropsko ekipno prvenstvo u atletici –Treća liga, održaće se 10. i 11. avgusta u glavnom gradu Sjeverne Makedonije Skoplju.
Na ovom takmičenju nastupiće i bosanskohercegovačka atletska reprezentacija. Prema najavama od ranije neće nastupiti najbolji srednjoprugaš Amel Tuka, te bacač kugle Mesud Pezer. Na Prvenstvu će sudjelovati 14 selekcija i 337 takmičara i takmičarki, od čega 179 atletičara, te 158 atletičarki. Naša selekcija na put kreće večeras iza 22 sata, a predvodi je selektor Elvir Krehmić. Od zeničkih atletičara boje naše države će braniti: Abedin Mujezinović 400 m i 800 m, Maid Redžić u skoku u vis, Sedin Heco – skok u dalj i troskok, Mediha Salkić – kugla i disk, Dejan Mileusnić – koplje, štafeta 4×400 m (Mujezinović, Malkočević, Manojlović i Curo). Bosanskohercegovačka atletska reprezentacija je prije dvije godine na Malti izborila ulazak u viši rang –Drugu ligu, ali je tada suspendovana zbog dopinga Adele Čomor.

MARKETING

 

visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.