Autori sa VIVA film festivala u posjeti tunelima Ravne, u parku „Ravne 2“ održan okrugli sto na temu „Kulturna baština i turizam“

790

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u proteklom periodu ostvarila je saradnju sa VIVA Film Festivalom, čije je treće izdanje upravo u toku u našoj zemlji,a tim povodom, grupa autora iz 15 zemalja svijeta, zajedno sa umjetničkim direktorom festivala Ratkom Orozovićem, posjetila je u četvrtak, 14. septembra 2017. Visoko i arheološka nalazišta, kao i tunel Ravne i Arheološko-turistički park „Ravne 2“ u kojem je održan i okrugli sto na temu „Kulturna baština i turizam“.

– Ovdje su autori iz Indije, Australije, Poljske, Italije, Srbije i drugih zemalja, autori sa VIVA festivala, filmskog festivala koji se bavi ekologijom, religijom, turizmom, ali ima i omladinski program za mlade autore koji su kroz 19 radionica napravila svoje filmove. Danas smo u okviru festivala odlučili napraviti i dva okrugla stola, jedan je održan u Kaknju, a drugi na ovom prelijepom mjestu u parku „Ravne 2“. Htjeli smo da napravimo mali izlet za učesnike festivala koji su pokazali ogroman interes za posjet Visokom i na taj način im pokažemo ono što nisu vidjeli, a za što su mnogi čuli. I naša misija je da se širimo, prije tri godine festival je bio u tri grada, prošle godine u šest gradova, ove smo sa festivalom posjetili ukupno 12 gradova, iduće godine će ih biti još više, idemo sve dok ne pokrijemo BiH i region. – kazao nam je umjetnički direktor VIVA Film Festivala, Ratko Orozović.

Piramidasunca.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara