Avril Lavigne o borbi s Lajmskom bolesti: Ujed bube može da vam totalno uništi život

117

Kanadska pjevačica Avril Lavigne najavila je da će 19. septembra objaviti singl “Head Above Water”. U otvorenom pismu upućenom javnosti govorila je o borbi s Lajmskom bolesti, od koje je oboljela prije nekoliko godina
Independent podsjeća da je bolest zaustavila njenu karijeru koja je u tom trenutku bila u usponu.

MARKETING

Pjevačica je u otvorenom pismu navela da su joj to bile “najgore godine života” i da je bila u fazi “teške životne borba”. Lajmska bolest dijagnostificirana joj je 2015. godine, odnosno samo dvije godine nakon što je izdala svoj posljednji, peti po redu, album.

“Provela sam godine u borbi protiv ove opake bolesti. U jednom trenutku sam morala da prihvatim smrt i mogla sad da osjetim kako mi se tijelo gasi. Izgledalo je kao da se davim, kao da tonem i da mi je potrebno da izađem na površinu i udahnem vazduh. Kao da sam bila u rijeci, a struja me je vukla dole, a tako mi je očajnički trebalo da udahnem vazduh”, napisala je Lavigne.

Lajmska bolest je bakterijska infekcija koja može da dovede do brojnih fizičkih i mentalnih problema, ukoliko se ne opazi na vrijeme, a uglavnom je na ljude prenose krpelji. Liječi se antibioticima, a ukoliko ne dođe do komplikacija oporavak traje nekoliko mjeseci.

Lavigne je pismo javnosti uputila s ciljem podizanja svijesti o ovoj opakoj bolesti navodeći da jednostavan ujed bube može totalno da ljudima uništi život.

“Ljudi ne shvataju da ova bolest mora da se liječi odmah”, zaključila je ona.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara