Bajić: Protiv Finske moramo pokazati da smo pravi, Evropsko prvenstvo je svima san

62

Napadač reprezentacije BiH Riad Bajić govorio je o protekloj sezoni i okupljanju reprezentacije za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske i Italije.

MARKETING

“Nakon završenih sezona u svojim klubovima, došli smo ovdje da za reprezentaciju odradimo najbolje što možemo. Znamo da nas očekuju dvije teške utakmice. Neće biti lako protiv Finske, samo o toj utakmici zasad razmišljamo. Atmosfera u reprezentaciji je dobra, svi smo raspoloženi i dobro radimo pa ne bi trebalo biti velikih problema”, kazao je Bajić, dodavši:

“Trenutno o Fincima razmišljamo 100%. Kad dođe vrijeme, razmišljat ćemo o Italiji, a nadam se da ćemo dotad odraditi ono što u Finskoj trebamo odraditi. Nadamo se plasmanu na Evropsko prvenstvo, svi to žele, a pogotovo ovi stariji igrači koji su tu već duži niz godina”.

Istakao je da je mnogo naučio od iskusnijih saigrača.

“Tu sam već nekoliko okupljanja i sretan sam što mogu naučiti dosta toga od iskusnijih igrača. Mi smo mladi tu da pomognemo koliko možemo i da nešto naučimo od velikih igrača”, kazao je napadač reprezentacije BiH, opisavši i svoju sezonu u Turskoj:

“I prije odlaska u Italiju, igrao sam u Turskoj, Turska je meni kao druga kuća. Pogotovo u Istanbulu, jer je sa mnom bio i Edin Višća. Imali smo peh gdje smo propustili titulu u pretposljednjem kolu, ali ni drugo mjesto nije loše. Svaki dan smo Višća i ja bili po 5-6 sati zajedno i dosta mi je pomagao, bio je tu za mene i za njega mogu reći samo riječi hvale. Kad igrate protiv tri velika istanbulska kluba, bilo to kući ili u gostima, oni imaju ogromnu podršku i teško ih je dobiti. 60 hiljada gledalaca nas je gledalo protiv Galate u borbi za titulu, treba i to doživjeti”.

Ističe da nije siguran gdje će igrati naredne sezone.

“Posudba sa Basaksehirom mi je istekla, pa ćemo vidjeti šta je najbolje za mene i donijeti odluku. Igrač sam Udinesea, ali želim ići negdje gdje ću igrati, to mi je jedini cilj, kazao je Bajić, na kraju dodavši:

“Kao dječak maštate o tome da zaigrate za reprezentaciju, a meni se taj san već ostvario i sretan sam zbog toga”.

(sport1.ba)

Komentari

komentara