Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bajram u Viso...

Bajram u Visokom: Pet povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama, nasilje u porodici, tuča, teške krađe…

1232

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su četiri krivična djela “Nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i dvije teške krađe”.

2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o Javnom redu i miru ZDK (“Naročito drsko ponašanje.” i drugo) te učestvovanjem u tuči.

3. Izvršen je uviđaj na mjestu osam saobraćajnih nesreća u kojoj je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

4. Policijski službenici kontrolisali su 61. vozača i vozila, te su tom prilikom uručili ukupno 17 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita i važeće registracije, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (4 vozača) nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršeno je 20 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.