Bajrović: Izetbegovićevo krilo SDA isporučuje Čoviću treći ekonomski entitet

Bajrović: Cilj je da stranke prepišu preduzeća na sebe

543

Vlada FBiH na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici zadužila je premijera/predsjednika Vlade FBiH da Registru vrijednosnih papira u FBiH uputi zahtjev za uknjižbu FBiH kao vlasnika neprivatiziranog državnog kapitala sa učešćem državnog kapitala, prenosi bh. novinska agencija Patria.

MARKETING

Bivši ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Reuf Bajrović (DF) u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao je da je jedini cilj i bio da sebe upišu kao vlasnika državnog kapitala, odnosno stranke.

– Umjesto da su se bavili MMF-om i dobijanjem para, oni su se bavili preuzimanjem kontrole u firmama sa državnim kapitalom. To je bio Čovićev (Dragan predsjednik HDZ BiH op.a.) uslov da mu se isporuči treći ekonomski entitet i to Izetbegovićevo (Bakir predsjednik SDA op.a.) krilo SDA i radi – kazao je Bajrović.

On je dodao da današnja odluka Vlade FBiH potvrđuje sve ono što je DF od početka govorio da SDA i HDZ BiH jedino zanima „zapošljavanje svojih poslušnika u firme i da zavladaju podobni, a ne sposobni.“

Na pitanje kako će u Parlamentu FBiH proći odluke Vlade FBiH o privatizaciji osam preduzeća, Bajrović je kazao da nema šanse da to prođe.

– S druge strane, ovo je pokušaj direktnog kršenja zakona koji je donio Parlament. Oni misle da vlada koja ima trećinsku podršku Parlamenta, jer oni znaju da ne mogu naći nove ruke, može promijeniti zakon. Nije Vlada ta koja upravlja dvije elektroprivrede već Ministarstvo. Oduzimaju ingerencije ministarstava koje su propisane Ustavom, to je političko jakobinstvo – kazao je Bajrović.

Komentari

komentara