Balašević svojoj porodici prije smrti poslao oproštajni mail, pripremao ih na život bez njega

222

Porodica Đorđa Balaševića otkrila je kako im je legendarni pjevač nekoliko mjeseci prije smrti poslao oproštajnu poruku.

Tokom gostovanja porodice Balašević u emisiji “TV lica kao sav normalan svet” na RTS-u Beba Balašević, kćerka Olje i Đorđa, spomenula je mail kojeg su dobili od Đoleta.

Iako je kazala da neće citirati niti jednu Đoletovu rečenicu iz maila, istakla je da ih je on pokušao pripremiti na vrijeme bez njega.

“Nervirao me ton kojim je napisan mail jer je govorio o tome što njegova porodica treba činiti kada njega više ne bude. To nije bio spisak zahtjeva, već kao Kiplingova pjesma. Neće biti nikad objavljena jer je to nešto između njega i nas. Kad sam to dobila, nisam željela čitati. Sve nas je pripremio na to. Jedna od poruka je bila kako da se ponašamo kad ‘plotun bljuvotina’ krene na njegovu porodicu, govorio je kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu”, kazala je.

Dodala da oni to sad provode njemu, kao čovjeku koji im je ispunjavao sve želje.

Također, istakla je da mail nije napisan kao neka naredba njima, već kao savjet.

Legendarni regionalni muzičar i kantautor iz Novog Sada Đorđe Balašević (67) preminuo je 19. februara ove godine uslijed komplikacija zbog upale pluća.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.