Bartolomej Stanković podučavao učenike OMŠ “Avdo Smailović” iz Goražda o “Klaviru kroz historiju i građu”

550
Bartolomej Stanković, mladi pijanista iz Visokog, sinoć je bio gost Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović” u Goraždu. Multimedijalnu prezentaciju “Klavir kroz historiju i građu”, posvećenu nastanku i razvoju jednog od najpopularnijih muzičkih instrumenata, osim učenika, pratili su i ostali ljubitelji muzičke umjetnosti iz grada na Drini. Inače, za ovaj projekat koji je do sada prezentiran u nekoliko bh gradova Stanković je dobio nagradu Univerziteta u Zagrebu 2011. godine. U koncertnoj školskoj sali Stanković je i izveo nekoliko kompozicija.
Pijanista s kojim OMŠ “Avdo Smailović” ima višegodišnju saradnju u prvoj sedmici novembra ponovo će biti njen gost, a povodom obilježavanja 40 godina postojanja ustanove. Stanković će tada govoriti o velikom bh kompozitoru Avdi Smailoviću, čije ime nosi goraždanska muzička škola.
Bartolomej Stanković rođen je u Zenici 1988. godine. Magistrirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te nastavio postdiplomski  studij na Steinway Academy u Veroni u klasi Federica Gianella, kod kojeg je uspješno završio pijanistički master studij 2012. godine. Ovaj mladi umjetnik dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a iza njega su zapaženi nastupi na koncertima i festivalima u BiH i inozemstvu.

Komentari

komentara

MARKETING