Bašić u polufinalu Challengera u Meksiku

47

Drugi najbolji bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić osigurao je plasman u polufinale ATP Challengera u meksičkoj Puerto Vallarti pobjedom od 2:1 u setovima nad slovenačkim teniserom Blažom Rolom. Oba tenisera su uspješno držala svoj servis sve do rezultata 3:2 za Slovenca, kada on pravi brejk i dolazi u dobru poziciju. Ipak, Bašić veže naredna četiri gema i prelama prvi set u svoju korist, te ga dobija sa 6:4.

MARKETING

Slovenac i u drugom setu prvi dolazi do breaka, kod vodstva 1:0 oduzima servis Bašiću i vodi sa 2:0. Ipak, odmah gubi break prednosti, no Bašić kod vodstva Slovenca rezultatom 3:2 dozvoljava da on napravi još jedan break, a nakon ovog nije bilo povratka za našeg tenisera. Ovaj set je okončan u korist Slovenca rezultatom 6:3.

Nije se u trećem setu dalo naslutiti na koju će stranu otići meč. Bašić je pri vodstvu od 4:3 napravio break, poveo sa 5:3 i servirao za meč, ali je dopustio Roli break. No, Slovenac mu se revanširao jer je loše odradio servis gem za ostanak u meču, što je Bašić iskoristio i došao je do 6:4 u ovom setu, za konačnih 2:1. Bašić koji je deveti nosilac ovog turnira u polufinalu se sastaje sa petim nosiocem Sebastianom Ofnerom iz Austrije.

(sport1.ba)

Komentari

komentara