Begova čorba

Za pet osoba:

* 500 g kokošijeg mesa

* 200 g mrkve, celera i peršuna (korijen)

* 50 g bamje

* 10 g riže

* 2 dl milerama

* 3 žumanca

* sok od pola ili čitavog limuna

* so, po potrebi

Priprema:

Oprati i u hladnu vodu staviti 500 g kokošijeg mesa.

Potom, očistiti povrće (mrkvu, peršun i celer) i sve staviti da se kuha, uz dodatak potrebne količine soli.

Kad je meso kuhano, izvaditi ga iz posude, vodu procijediti, ali je ostaviti u posudi.

Povrće isjeći na kockice.

Kokošije meso očistiti od kostiju i takođe isjeći na kockice.

Zatim sve (meso, povrće i procijeđenu vodu) sastaviti i u to dodati odvojeno skuhanu rižu i bamju.

Sve, zatim, ponovo prokuhati i dodatkom limuna i soli poboljšati okus.

Prije serviranja, čorbi dodati izmiješane žumance i mileram.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE