Lokalne TemeBelma Čoralić za Ikre magazin: Kreativnost u kuhinji kao zanimanje

Belma Čoralić za Ikre magazin: Kreativnost u kuhinji kao zanimanje

Buduća magistrica uprave iz Visokog, sa trenutačnom adresom u Cazinu, javnosti je poznata kao food blogerica koju na društvenim mrežama prati skoro 15 000 ljudi.

Kad i kako je počela Vaša ljubav prema kuhanju i kada ste odlučili da to bude na profesionalnijem nivou?

Moja ljubav prema kuhanju je oduvijek postojala! Uvijek sam voljela spremati obroke za porodicu, a posebno one koji se nisu nikada spremali u našoj kući. Intenzivnije sam počela kuhati kada sam se udala, tačnije u tom periodu sam počela prenositi recepte i fotografije na društvene mreže. .Za vrlo kratko vrijeme sam dobila velike pohvale, što me motivisalo da nastavim sa svojim radom. Moji recepti su odlični za početnike, jer su jako lagani i brzi. Svima dobro dodje ručak na stolu, spreman za pola sata.

Vaše prisustvo na društvenim mrežama veže se i za blog čija ste Vi autorica, na kojem govorite o svom iskustvu mršavljenja. S obzirom na to da većina žena nerado govori o gubitku kilograma, da li je i Vama bio izazov svoje iskustvo podijeliti s drugima?

Borba sa kilogramima me prati kroz život. Smršala sam preko 25 kg i ponosna sam na to. Drage volje sam podijelila svoje iskustvo javno i pomogla mnogim ženama koje prolaze isto. Bliski ljudi su moja velika podrška u svemu, da nije njih bilo sigurno ne bih uspjela u tome. Moj muž, porodica i prijateljice su mi svakodnevno pružale podršku da nastavim dalje i podržavale su me i uspjela sam. Za bilo šta u životu treba sebi postaviti cilj, imati volje, želje i izboriti se za ono što stvarno želite. Tako sam ja uspjela u svome i ponosim se time.

Šta smatrate da Vas odvaja od drugih blogera u BiH i koja su Vaša dosadašnja postignuća na koje ste najponosniji?

Moja jednostavnost i odnos sa ljudima je ono na šta sam najponosnija. Nekada dobijem više komplimenata zbog moje ljubaznosti nego za same recepte (smijeh). Mislim da je danas najbolje biti svoj i raditi ono što mi mislimo da treba, a ne ono što nam nameće društvo i društvene mreže. U moru istih ljudi i istih slika treba probati nešto drugačije, a meni je drago da sam uspjela u tome. Radila sam i radim mnoge saradnje na kraći i duži period, sve zavisi od dogovora sa klijentima. Najponosnija sam na saradnju sa Podravkom sa kojom radim već duži period. Željela sam neku “super” saradnju i dobila sam je sasvim slučajno. Samo treba vjerovati u svoje ciljeve i želje. Za svaki uspjeh vam je potrebna velika želja.

Kako izgleda Vaš radni dan?

Trenutno nisam zaposlena, tako da dan provodim većinom kući gdje osmišljavam nove recepte i završavam obaveze sa klijentima putem interneta.

Kako nastaju Vaše objave?

Moje objave većinom nastaju spontano, a kada spremam nešto posebno – najbitniji je ambijent i dobar ugao za fotografiju. Iza jednu “dobre fotografije” stoji 30 neuspješnih koje mi se ne sviđaju. Lakše mi je skuhati jelo nego uslikati isti obrok.

Koja su to jela u čijoj pripremi najviše uživate?

Najviše volim kuhati slana jela.Mislim da moji pratioci znaju da sam luda za tortiljama, pa iste pravim na 101 način. Volim stalno izmišljati nešto novo i dijeliti sa svojim dragim ljudima. Nisam ljubitelj bilo kakvih slatkiša tako da ih slabije i pravim.

Kako vidite svoj profesionalni razvoj u narednom periodu?

Nadam se da ću uspjeti ostvariti još saradnji sa uspješnim kompanijama. Nisam nametljiva osoba pa se ovo sve možda i odvija sporije nešto što bi trebalo, trenutni klijenti su mene kontaktirali prvi. Nadam se da ću u narednom periodu biti malo “dosadnija” i ostaviti iza sebe još mnogo toga. U narednom periodu planiram otvoriti i Youtube kanal sa svojim receptima, jer moji pratitelji mi stalno pišu da to i uradim. Uz divne ljude i divnu podršku koju imam sve je lakše i ljepše raditi.

visoko.ba/ikremagazin.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE