Belmin Zukan novi predsjednik SDP Visoko: Naša politika je da stanemo uz ljude koji nemaju prijatelje na uticajnim pozicijama

Sinoć je održana Izborno-izvještajna konferencija Gradske organizacije SDP BiH Visoko. Delegati konferencije su birali članove Gradskog i Nazornog odbora, te predsjednika organizacije. Za predsjednika organizacije izabran je Belmin Zukan. U nastavku prenosimo tekst govora novoizabranog predsjednika GO SDP BiH Visoko.

936

Dragi prijatelji,

MARKETING

Hvala vam od srca! Počastvovan sam povjerenjem koje ste mi večeras ukazali izborom za predsjednika visočke Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Korak koji smo večeras napravili je korak ka podmlađivanju naše organizacije, korak ka agilnijem SDP-u u Visokom, korak ka SDP-u koji će biti sinonim za bolje Visoko. Već sutra moramo početi raditi na tome, bez sujeta, ujedinjeni za bolje Visoko. U to ime, Admira Dedića, mog protivkandidata pozivam da bude potpredsjednik naše organizacije.

Pred nama je dug put. Vremena da pređemo taj put nemamo koliko bismo željeli. Za manje od godinu dana pred nama su lokalni izbori. Do tada moramo ojačati našu organizaciju. Do tada pred građane moramo staviti naš plan za Visoko. Do tada moramo pripremiti naše buduće vijećnike.

Jaka organizacija je temelj dobrog izbornog rezultata. SDP, čiji klub vijećnika u Gradskom vijeću će biti značajno veći, je SDP koji će biti presudni faktor u donošenju značajnih odluka za naš grad. Iz takve pozicije će SDP svoju agendu moći provoditi i boriti se za sve građane.

Taj put koji je pred nama neće biti nimalo jednostavan. U Visokom ne postoje idealni uslovi za rad političkih oragnizacija, štaviše suprotno je od idealnog. Najbolje to razumijemo upravo mi, mi kojima su gašena svjetla, mi koji smo bili izbačeni iz naših prostorija, mi kojima nije dozvoljeno da formiramo klub vijećnika.

Naš put ćemo preći ne zbog nas u SDP-u, nego zbog svih građana, ne za pojedince, nego za sve.

Visoko živi teške dane. Građane ćemo ubijediti da Visoko može bolje i da smo mi ti koji će biti nosioci promjena u Visokom.

Zašto SDP?

Zato što kad SDP pobjeđuje, pobjeđuju mladi, pobjeđuju ljekari, pobjeđuju profesori, pobjeđuju inženjeri, svi pobjeđujemo. Naša politika je da stanemo uz ljude koji nemaju prijatelje na uticajnim pozicijama. Naš cilj je staviti vlast na stranu građana, zato što vjerujemo da vlast treba raditi za građane.

Krajnje je vrijeme da počnemo graditi grad i zemlju za buduće generacije. Grad i zemlju gdje se mladi ljudi neće bojati budućnosti, gdje neće svoju budućnost zamišljati van naše zemlje i grada. Moramo naći način da mladim ljudima vratimo vjeru i nadu u budućnost, vjeru i nadu da život u Visokom i Bosni i Hercegovini ima budućnost.

Godine povlačenja i poraza su iza nas, zajedno možemo oduzeti vlast od privilegovanih i vratiti je ljudima. Zbog toga ćemo na izbore i zbog toga ćemo se boriti za naše građane.

Zbog naših građana, okupit ćemo široku platformu za moderno, progresivno i bolje Visoko. Pomoć u borbi za takvo Visoko će nam trebati od svih, naših mladih, naših sindikalista, naših seniora. Trebat će nam pomoć i onih koji nisu članovi SDP-a, ali dijele našu viziju Visokog i Bosne i Hercegovine. Dat ćemo sve od sebe da okupimo takvu platformu i pobijedimo beznađe.

Vremena za slavlje nemamo, pred nama je put. Idemo raditi! Hvala vam!

Komentari

komentara