Naslovnica Preporuka Muzika Bh. izvođač d...

Bh. izvođač duhovne muzike Zejd Šoto objavio baladu “Slovo o ljubavi”

35
Kako nam govori Šoto, nakon što je početkom ove godine sasvim neplanirano pročitao tekst “Slovo o ljubavi”, brzo mu je nadošla melodija te je nastala ova balada.

Pjesma govori o životu i ljubavi. Tekst za pjesmu radio je Dževad Ibrahimović, Zejd Šoto melodiju, a aranžman Đani Pervan i Šoto. Također postoji i turska verzija ove pjesme na kojoj su tekst radili Serdar Tuncer i Zejd Šoto. Gitare je svirao Vanja Alikadić, udaraljke Đani Pervan, klavijature Said Rezić, dok su back vokale otpjevale Anela Huskovic i Ema Jazvin.

Za videospot je zaslužan Ibrulj Jadran, a Šoto ističe kako treba pažljivo posmatrati i proniknuti u srž i zamisao reditelja.

“Mnogo više je stvari koje su vrijedne u nama i u svijetu koji nas okružuje, a ne bavimo se time zbog onoga što nas zaokuplja i uzima život od nas. I to bi bilo možda i prihvatljivo ako bismo kolektivno bili sretni, a i pojedinačno. Osjećaj je međutim da je stanje suprotno od sreće i da smo svi nekako nezadovoljni i nemamo puno nasmijanih lica na ulicima”, smatra Šoto.

Nakon predstavljanja pjesme, bh. umjetnik sprema se za turneju po BiH i Turskoj.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.