Naslovnica Lokalne Teme Privreda BH Telecom do...

BH Telecom donirao sredstva za Visoko

702

Provodeći Javni oglas za dodjelu donacija pravnim licima u 2017. godini BH Telecom je izdvojio 1.000.000 KM. Kada je riječ o Visokom donacije su dobili: O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“ Donje Moštre 6.967 KM za informatičku edukaciju do znanja, motivacije i kulture, Gimnazija „Visoko“ 9.000 KM za opremanje kabineta informatike, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Visoko“ 3.000 KM za nabavku opreme i Udruženje Gorska služba spašavanja stanica Visoko 9.100 KM za združenu vježbu spašavanja na vodi 2017.

Pored navedenih konkretnih projekata od šireg društvenog značaja u Visokom, ako je suditi i po podršci u prošloj godini https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7314, evidentno je da će BH Telecom, kao vodeći operater u BiH, na čelu s generalnim direktorom Mirsadom Zaimovićem i direktorom Direkcije Zenica Mirzom Ganićem, nastaviti i u narednom periodu podržavati i visočke kulturne i sportske manifestacije.

BH Telecom je, između ostalih, donirao sredstva i Osnovnoj školi „Vareš“ 7.000 KM za opremanje kabineta informatike, Javnoj ustanovi Gimnazija “Muhsin Rizvić“ 5.000 KM za nabavku IT opreme za informatički kabinet, javnoj ustanovi Osnovna škola „Vareš Majdan“, Područnoj školi Dabravine 6.290 KM za opremanje kabineta informatike, kao i Općini Vareš 10.000 KM za nabavku vatrogasne opreme za vatrogasne invervencije PVJ Vareš.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.