BH Telecom traži scenarije igranih serija za snimanje u vlastitoj produkciji

315

Ljubitelji domaćih serija mogli bi doći na svoje. Kompanija BH Telecom odlučila je krenuti u stvaranje vlastitog sadržaja u formi tv serija te na taj način obogatiti vlastite platforme, ali i domaću produkciju igranog sadržaja.
BH Telecom d.d. Sarajevo objavio je 14. februara 2020. godine javni poziv za prijavu scenarija za produkciju igranih serija. Javni poziv je objavljen u dnevnim novinama i na službenoj web stranici BH Telecoma, a otvoren je do 14. aprila 2020. godine.

MARKETING

Na tragu prethodnih najava v.d. generalnog direktora dioničkog društva BH Telecom Sarajevo Sedina Kahrimana tokom prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao i slijedom održanog sastanka s predstavnicima kinematografske industrije u Bosni i Hercegovini iz decembra 2019. godine, BH Telecom je, kao što je i najavljeno, pokrenuo izgradnju najveće bh. platforme za produkciju bh. filmova i serija.

Cjelokupna inicijativa BH Telecoma ima za cilj iskazivanje društvenoodgovornog odnosa i spremnosti da podrži bh. kinematografiju te da kreira kvalitetne sadržaje koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

Cilj javnog poziva je odabir i početak produkcije domaćih serija u oblicima high end serije A produkcije, te procedurals i sitcoma visoke B produkcije u cilju pružanja premium sadržaja korisnicima Moja TV i pratećih usluga BH Telecoma na svim platformama.

Telekomunikacijska industrija je zadnjih desetak godina vrlo kompetitivna zbog velikog razvoja novih tehnologija i intenzivnih ulaganja u dalja istraživanja i razvoj. Zbog toga je ovo tržište dinamično i sklono velikim promjenama, a zadnjih nekoliko godina karakteriziraju ga mnogobrojne akvizicije i spajanja.

Broj IPTV korisnika ubrzano raste ali su sve popularnija i OTT rješenja kao i streaming servisi poput Netflix-a ili Apple TV-a koji je na tržište ušao s high end serijom “The morning show” s protagonistima A+ kategorije te filmom Black and White. Može se zaključiti da se dešava prava ekspolozija isporuke sadržaja preko velikog broja različitih uređaja i različitih tehničkih rješenja. Predviđa se da će se korisnici skoro pa u potpunosti okrenuti streaming medijima gdje je premium sadržaj od presudnog značaja kako iz perspektive korisnika tako i iz perspektive pružalaca sadržaja.

Slijedeći trendove i kretanja na tržištima BH Telecom je odlučan u namjeri da svojim korisnicima ponudi najbolje sadržaje putem kreiranja i razvoja jedinstvene BH ContentLab platforme koja će intenzivirano raditi na razvoju i potpori filmsko – serijskom stvaralaštvu, a da za to postoji ogroman potencijal u našoj državi i da Bosna i Hercegovina zaista ima potencijala da iznjedri ultimativno kvalitetan sadržaj svjedoče brojne nagrade koje ubiru djela bh kinematografije diljem svijeta.

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.