Bh. umjetnica Hanna Dujmović 16. septembra otvara izložbu u Beogradu

146

Bosanskohercegovačka umjetnica Hanna Dujmović će 16. septembra u 19 sati u beogradskoj Galeriji Atrijum predstaviti samostalnu izložbu “Slikarstvo optimizma i sinergija osjetila”.

“Kolorističko figurativno slikarstvo Hanne Dujmović je poput udobnog naslonjača kako je govorio Henri Matisse. Mlada umjetnica osebujan likovni izraz izgradila je zahvaljujući svojoj intimističkoj prirodi i želji za jednostavnom i ugodnom komunikacijom u vremenu u kojem se sve više udaljujemo jedni od drugih, pa i od samih sebe. Vizuelno privlačne slike nastale su na postulatima fauvizma i naivne umjetnosti uz naglašene crtačke elemente”, napisala je profesorica Dragana V. Nuić.

“Slikarstvo Hanne Dujmović svakako zaslužuje pozornost, jer ona je vjerna tradicionalnoj slici, vjerna zavičaju kojeg transformira kroz svoju osebujnu maštu i upravo zbog djelotvornog utjecaja mašte nije se priklonila sveprisutnim nefigurativnim izričajima i slikarskim trendovima. Ona je narator a njezine raskošno obojene priče izazivaju sinergiju osjetila”, dodaje Nuić.

Izložba će biti otvorena do 1. oktobra 2021. godine. Više informacija o radu mlade umjetnice potražite ovdje.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.