BHRT: Tužilaštvo ZDK formiralo predmet o poslovanju JU Apoteka “Zdravlje” Zenica

309

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona formiralo je predmet koji se odnosi na negativan revizorski izvještaj Javne ustanove Apoteka “Zdravlje” Zenica, potvrđeno je za BHRT u Kantonalnom tužilaštvu.

Predmet je formiran nakon dostavljenog negativnog revizorskog izvještaja zeničkih gradskih apoteka za 2019. godinu, a trenutno se vrše određene provjere navoda iz revizorskog izvještaja u okviru kojih su inspektori Kriminalističke policije MUP-a ZDK zatražili izuzimanje određene dokumentacije iz Gradske uprave Zenica.

Foto: Harun Bošnjak/BHRT

Od gradskih vlasti zatražena je informacija da li je Grad, u skladu sa članom 41. Zakona o javnim ustanovama utvrdio planove za pokriće akumuliranog gubitka, s obzirom da je kao osnivač supsidijarno odgovoran za obaveze ustanove i dužan je pokriti višak rashoda nad prihodima u roku od 60 dana od dana usvajanja godišnjeg obračuna, te ako nije, zbog čega nije.

Takođe, iz Kriminalističke policije zatražili su i Informaciju da li je Grad Zenica, kao osnivač ove javne ustanove, u posljednjih nekoliko godina vršio bilo kakva kapitalna ili druga ulaganja u JU Apoteka “Zdravlje” Zenica.

BHRT / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.