Biciklizam.ba: Visočanin Amar Čehajić – biciklista na kojeg treba obratiti pažnju u budućnosti

587

Da biciklizam doživljava ekspanziju u našim manjim gradovima pokazuju i rezultati mladog Čehajić Ammara na utrkama širom naše države. Ono što nas raduje jeste da se večina njih ne zadovolji sa samim rekreativnim vožnjama, već ti momci žele da se nadmeću i da voze utrke na nivou naše zemlje.

MARKETING

Biciklizam.ba – Ovog puta vam želimo predstaviti već pomenutog Amara, pa evo Amare ukratko nam kažite par osnovnih informacija o sebi: Ammar Čehajić rođen sam 25.06.1999. godine, bavim se MTB biciklizmom i nastanjen sam u mjestu Orašac kod Visokog.

Biciklizam.ba – Kako se javila ta ljubav, takmičarski biciklizam: Prvo sam vozao neke lokalne ture koje su bile nešto kraće i lakše, sve dok jednom nisam otišao na jednu jaču i dužu turu sa grupom biciklista iz Kaknja. Tu sam vidio da mi odgovara jak tempo jer sam taj dan uvijek prvi izlazio na usponima i poslije toga se odlučim da prijavim na jedan od jačih maratona u BiH XCM Vlašić gdje sam završio kao 15-ti bez ikakvih posebnih priprema i bilo čega drugog. Poslije toga, dobio sam podršku svoje porodice da nastavim trenirati, te pokušam napraviti neki zapažen rezultat. Tada već počinjem trenirati i voziti jače, gdje upoznajem mnogo prijatelja biciklista kako iz svog grada tako i šire.

Biciklizam.ba – Spomenuli ste da u vašem gradu nema biciklističkog kluba: Nažalost nema, pa sam bio primoran da na utrkama nastupim sa klubom iz susjednog grad. Međutim moj rad je prepoznao klub iz Zenice, “Rotacija – SPIN”, kojeg je osnovao moj današnji trener, šampion, aktuelni osvajač Premier Lige BiH u cestovnom i MTB biciklizmu Vedad Karić.

Biciklizam.ba – Koje bi ste rezultate izdvojili iz protekle sezone: Rezultati koje sam ostvario u ovoj godini u kategoriji HOBI su:

1 mjesto XCO Kakanj
1 mjesto XCO Vitez
1 mjesto XCM Blidinje Hercegovina
7 mjesto XCM Vlašić
Od naredne sezone dobijam licencu od kluba “ROTACIJA-SPIN” iz Zenice gdje sa svojih 20 godina pripadam najjačoj Elite kategoriji, što će mi biti veliki motiv za treningom ali i ujedno da stanem na start rame uz rame sa najjačim vozačima države.

Biciklizam.ba –Koga smatrate zaslužnim za vaš napredak: Najviše zaslužnog za svoje uspjehe smatram samog sebe (govori kroz smijeh), te mog trenera Karić Vedada jer ono što vam trener kaže sta i kako da radite i ako vi to ne ispunjavate onda vam tu nema ko drugi pomoći osim vi sami sebi. Zatim porodica i prijatelji.

Biciklizam.ba – Koja vam je najdraža utrka i kako gledate na podizanju svijesti o biciklizmu u vašem gradu: Od najdražih utrka mi je XCO Vitez, tu sam prvi put vozio utrku u bojama mog novog kluba “ROTACIJA-SPIN”, gdje su se u mojoj HOBI kategoriji vozila 3 kruga sa dužinom kruga od 4 kilometra. Sva tri kruga sam bio prvi i na kraju osvojio prvo mjesto. Kada je u pitanju podizanje svijesti o biciklizmu, evo u mom gradu je sve veći broj rekreativaca, a ono što je interesantno jeste da imam kolegu Pihljak Tarika iz Gračanice kod Visokog koji nastupa za gore navedeni klub iz Zenice.

Iskreno se nadamo da će Ammar pokazati svu svoju raskoš i talenat te da će se snaći u narednoj sezoni među najjačim vozačima naše države.

 

Visoko.co.ba/Biciklizam.ba

Komentari

komentara