“U toku rok je za prigovore i žalbe. Iz Agencije za sigurnost hrane BiH navode da Komisija koja provodi proceduru, vjeruje da će ovaj proizvodi dobiti dozvolu, jer su aplikacija i potrebna specifikacija kvalitetno pripremljene”, saopćili su.
Visočka pečenica kao suhomesnati proizvod je rezultat tradicije i tradicionalnog načina proizvodnje karakterističan samo za područje Grada Visoko.
Istakao je da je projekat ušao u posljednju fazu, gdje je krajem mjeseca januara Agencija za sigurnost hrane BiH izdala obajveštenje u kojem se navodi da je prihvaćen zahtjev Udruženja VIPS Visoko za registraciju oznake geograsfkog porijekla prehrambenog proizvoda “Visočka pečenica“.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.