BiH ostaje član koalicije protiv ISIL-a i drugih oblika terorizma

59

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak posjetio je Memorijalni centar 11. septembra i sjedište Eparhije istočnoameričke srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Kabineta za odnose sa javnošću ministra vanjskih poslova BiH.

MARKETING

”Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak posjetio je jučer Memorijalni centar 11. septembra u New Yorku. Odajući počast žrtvama terorističkog napada iz septembra 2001. godine, ministar je potvrdio da će BiH i u narednom periodu ostati pouzdan član Globalne koalicije protiv Islamske države i drugih oblika međunarodnog terorizma”, piše u saopštenju za javnost iz MVP BiH, u kojem dodaju:

”Ministar Crnadak je ovom prilikom izrazio i saučešće ovosedmičnom terorističkom napadu u Londonu i ponovio da su vlasti na svim nivoima u BiH opredijeljene za kontinuirano i odlučno djelovanje protiv svih oblika terorizma”.

Crnadak je jučer posjetio i Eparhiju biskupije Istočnoameričke srpske pravoslavne crkve u New Yorku i razgovarao vladikom Irinejom. Razgovarali su o aktivnostima Srpske pravoslavne crkve i srpske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara