Bijela kuća odbacila brige zbog ‘potresa’ na berzama

106

Zvaničnici Bijele kuće umanjili su značaj haotičnih dešavanja na američkim berzama, rekavši da je to kratkoročno kolebanje tržišta i insistirajući na tome da je američka ekonomija ostala snažna.

MARKETING

– Pogledajte, tržišta fluktuiraju u kratkoročnom periodu. Svi to znamo. I ona to čine iz brojnih razloga. Temelji naše ekonomije ostaju, međutim, veoma snažni i ona se kreće u pravom smjeru, posebno za srednju klasu – izjavio je novinarima u predsjedničkom avionu Air Force One zamjenik portparola Bijele kuće Raj Shah.

Vrijednost trgovanja na američkim berzama naglo je opala u ponedjeljak, dok je prosječni industrijski indeks Dow Jones pao za čak 1.500 poena. To je nastavak pada od petka kada je vrijednost Dow Jonesa pala za  666 poena.

I glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izrazila je slične stavove kao i Shah.

– Predsjednikova pažnja je usmjerena na dugoročne suštinske ekonomske pokazatelje, koji ostaju izuzetno snažni, s jačanjem američkog ekonomskog rasta, istorijski niskom stopom nezaposlenosti i povećanjem plata za američke radnike. Predsjednikove poreske olakšice i reforma ekonomske regulative dodatno snaže američku ekonomiju i nastavljaju donositi prosperitet američkom narodu – izjavila je Sanders, prenosi CNN.

Fena/visoko.co.ba

Komentari

komentara