Naslovnica Svijet Bilans smrtno...

Bilans smrtno stradalih u terorističkim napadima na Šri Lanki povećan na 359 osoba

11

Bilans smrtno stradalih u seriji terorističkih napada na Šri Lanki povećan je na 359 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekara saopćio je jutros da je u protekla 24 sata preminulo još nekoliko ranjenika i da je bilans poginulih u nedjeljnim terorističkim napadima na Šri Lanki povećan na 359 osoba.

On je također saopćio da je u proteklom danu uhapšeno još 18 osumnjičenih osoba i da se trenutno u pritvoru nalazi ukupno 58 osoba koje se terete za povezanost s napadima.

Snage sigurnosti na Šri Lanki i dalje provode opsežnu operaciju s ciljem neutralizacije terorističkih prijetnji, a u pomoć su u tu otočnu zemlju u Indijskom otoku stigli i agenti američkog Federalnog istražnog biroa.

Iz američke ambasade u Colombu saopćeno je da su FBI-jevi istražitelji na Šri Lanku stigli nakon što je američki predsjednik Donald Trump obećao vlastima tog arhipelaga da će pomoći u otkrivanju odgovornih za masakr.

Odgovornost za napade jučer je preuzela teroristička organizacija ISIS.

Serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanki se dogodila u nedjelju na katolički praznik Uskrs. Mete bombaških napada bile su tri crkve u gradovima Kochchikade, Negombo i Batticaloa, te tri luksuzna hotela Kingsbury, Cinnamon Grand i Shangri La u glavnom gradu Šri Lanke Colombu.

Još dvije eksplozije odjeknule su na periferiji Colomba.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.