Naslovnica Lokalne Teme Politika Bili smo u po...

Bili smo u posjeti kod visočkog ministra MUP-a u Vladi ZDK

988

Nakon posljednjih Općih izbora i formiranja nove vlade ZDK Visoko je dobilo mjesto premijera (Mirza Ganić – SDA) i poziciju ministra u MUP-u (Dario Pekić – ASDA).

Danas smo boravili u zvaničnoj posjeti MUP-u ZDK i bili gosti ministra Darija Pekića. U neformalnom razgovoru nakratko nam se pridružio i Komesar MUP-a ZDK gospodin Semir Šut te smo razgovarali o aktuelnom stanju i situaciji u policijskim strukturama u našem kantonu, a o čemu će ministar Pekić opširnije javnost  i skupštinske zastupnike upoznati i na prvoj narednoj sjednici Skupštine ZDK.

Također razmjenili smo i iskustva sa trenutno aktuelnom temom govora mržnje i širenja nacionalne i vjerske mržnje na internetu i društvenim mrežama gdje je u Kantonu Sarajevo već izvršeno i nekoliko hapšenja na osnovu saradnje medija, novinara i policije.

Dario Pekić je deveti po redu ministar MUP-a ZDK i drugi iz Visokog nakon Aziza Brotlije, a prije njega te funkcije su obnašali Šemsudin Mehmedović, Rušto Mahmutefendić, Zuhdija Rovčanin, Muhidin Alić, Aziz Brotlija, Rifat Delić, Hajrudin Žilić i Nikola Arsenić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.