Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 02.07.2018. godine

105

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela i to: Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge ( član 239 KZ FBIH), Teška Krađa ( član 287. KZ FBIH) i Izazivanje opće opasnosti ( Član 323. KZ FBIH ).
2. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.
3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 46 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 15 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2 vozača), prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.