Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 05.06.2018. godine

48

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to: krađa ( Član 286 KZ FBIH) i teška krađa ( Član 287. KZ FBIH).
2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta..
4. Policijski službenici kontrolisali su 34 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 19 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: pretovar teretnog vozila, nepokrivanje tereta, tehnička neispravnost, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 asistencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.
Dana 05.06.2018. godine izvršena je planska kontrola vozača teretnih motornih vozila kojom prilikom je istim uručeno ukupno 12 prekršajnih naloga.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.