Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Bilten aktivn...

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 06.06.2018. godine

64

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Posebni slučajevi krivotvorenja – korištenje nepripadajućih registarskih oznaka na vozilu ( Član 374. KZ FBIH).
2. Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira tučom i naročito drskim ponašanjem.
3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta..
4. Policijski službenici kontrolisali su 35 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 asistencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.